Scenariu-șoc în PNL pentru europarlamentare și parlamentare

Un scenariu de avarie circulă la vârful PNL în cazul în care lucrurile merg prost pentru partid din punct de vedere electoral.

Conform unor surse din conducerea PNL, sunt șanse mari ca niciun prim-vicepreședinte PNL să nu fie pe locurile eligibile la alegerile europarlamentare. Dacă unii din partid susțin că este o strategie menită să ofere o mai bună organizare, alți liberali cred că o astfel de mutare este colacul de salvare în cazul în care partidul nu performează.

Sursele citate au explicat că partidul nu stă extraordinar de bine în sondaje și dacă nu o să-și atingă targetul la europarlamentare, atunci ar putea să se ajungă la `decapitări`, iar în acest scenariu cel mai înțelept ar fi să fie protejați acei 5-6 oameni din vârful conducerii pentru că nu poți schimba radical leaderhip-ul partidului în timpul alegerilor.

Tot în acest scenariu este pe masă și varianta unei liste comune cu PSD la alegerile parlamentare. În funcție de scorul la alegerile europene, liberalii vor decide dacă merg pe liste comune și în ce formulă s-ar putea realiza asta, zic surse liberale.

„Orice variantă este pe masă pentru parlamentare”, spun sursele citate, potrivit cărora avantajul listelor comune ar fi „o proiecție stabilă pentru viitoarea guvernare”. Liberalii ar vrea să guverneze mai departe cu PSD după alegerile din acest an și nu exclud să revină și UDMR în Guvern.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482