George Simion și Claudiu Târziu au dosar pentru coruperea alegătorului: hârtia ajunsă la Parlament/ DOCUMENT

Poliția Ialomița a transmis o hârtie la Parlament prin care informează Senatul și Camera Deputaților asupra faptului că deputații George Simion, Păunescu Silviu Titus și senatorul Claudiu Târziu sunt anchetați pentru ”coruperea alegătorului”.

content-image

UPDATE 2 – 9 ianuarie 2024, ora 16.34 – AUR tună și fulgeră după ce mai mulți lideri s-au ales cu primul dosar penal: ‘Nu ne vor intimida, ci, din contră, vom merge până la capăt’

Poliția a deschis dosarul, dar pentru continuarea cercetărilor este nevoie să fie stabilită competența. Dat fiind că George Simion, Claudiu Târziu și Păunescu Silviu Titus sunt parlamentari, dosarul acestora trebuie trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Articolul 40 din Codul de Procedură Penală stabilește că Înalta Curte de Casație și Justiție judecă în primă instanță infracțiunile de înaltă trădare, infracțiunile săvârșite de senatori, deputați și membri din România în Parlamentul European, de membrii Guvernului, de judecătorii Curții Constituționale, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

UPDATE 1 ianuarie 2024, ora 14.07: George Simion acuză o execuție

”La acest început de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem!

Dacă se așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită la ordinul lui Ciolacu, că noi corupem alegătorii. Cu ce îi corupem, suntem la guvernare? Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, înseamnă că au pierdut deja meciul.”, a spus George Simion.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482