‘Apeluri de a nu cumpăra bunuri austriece şi de a nu folosi servicii austriece + veto

Scandalul Schengen – Bulgaria propune ‘soluția finală’ împotriva Austriei: ‘Apeluri de a nu cumpăra bunuri austriece şi de a nu folosi servicii austriece + veto’

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Capitalului Industrial din Bulgaria, Vasil Velev, a comentat tema privind admiterea ţării sale în Schengen doar cu frontierele aeriene şi maritime. Velev a subliniat că Schengen, zona euro şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică sunt priorităţi de top pentru mediul de afaceri bulgar, care vor accelera creşterea economică şi vor îmbunătăţi calitatea vieţii din ţară, relatează Rador Radio România.

“După ce am depus toate eforturile şi am îndeplinit cerinţele Schengen, de ce nu suntem egali cu ceilalţi? Am susţine o reacţie mai puternică din partea guvernului. De ce nu impunem veto vreunei iniţiative austriece? Trebuie să existe apeluri de a nu cumpăra bunuri austriece şi de a nu folosi servicii austriece. Trebuie să existe atât o reacţie guvernamentală, cât şi o reacţie publică”, a subliniat preşedintele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Capitalului Industrial, adăugând că trebuie căutate astfel de mijloace de influenţă, care să ofere un motiv factorilor politici din Austria să îşi schimbe poziţia. “Bulgaria a arătat că este egală cu ceilalţi, dar este tratată ca fiind de calitatea a doua. Acest lucru este inacceptabil pentru afacerile bulgare şi insistăm asupra unei reacţii mai ferme. Bulgaria nu profită la maximum de avantajele amplasării sale geografice”, a menţionat Velev.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393