O primăriță și-a comparat șeful de partid cu Sfântul Ioan Botezătorul

Irina Cojocaru, primărița PNL din Bumbești-Pițic, județul Gorj, a decis să ridice ștacheta felicitărilor politice la un nivel divin, comparându-l pe șeful său pe linie politică în județ, senatorul Ion Iordache, cu nimeni altul decât Sfântul Ioan Botezătorul. Dacă politica avea nevoie de un miracol, iată că l-a primit!

Printr-un mesaj postat pe Facebook, ce pare a fi mai mult un imn de slavă decât o simplă urare, Cojocaru își exprimă admirația față de liderul său, atribuindu-i calități demne de un sfânt. “Nu îmi este foarte ușor să descriu virtuțile care caracterizau aceasta mare personalitate spirituală”, spune ea, sugerând subtil că, într-adevăr, comparația cu un sfânt este un exercițiu dificil pentru orice muritor, cu atât mai mult pentru un politician.

Citește și: Liberalii pierd tot mai mulți primari care sar în barca PSD. Probleme grave pentru PNL chiar înainte de anul electoral

„Domnule Presedinte,

Purtați numele celui mai mare sfânt pe care îl cunoaște calendarul nostru creștin. Nu îmi este foarte ușor să descriu virtuțile care caracterizau aceasta mare personalitate spirituală, dar din întreaga mea experiență, consider că parte dintre aceste calități, se regăsesc din plin și in personalitatea domniei voastre. Și mă gândesc în primul rând la corectitudine, voința puternica, perseverenta, înțelepciune, curaj și multă, multa încredere că lucrurile bune își vor afla într-o bună zi mult dorita împlinire. Fiindu-va alaturi in acest deziderat, va rog sa primiți din partea mea, cu ocazia acestei zile atât de speciale, urari de multă sănătate, bucurie, liniște și împlinirea tuturor dorintelor celor bune pentru gorjenii noștri. La multi ani, domnule Președinte!”, e mesajul Irinei Cojocaru, primărița din Bumbești-Pițic, postat pe pagina de Facebook a lui Ion Iordache, cel mai bogat om din Gorj.

Citește și: Chef de pomină pe domeniul de vânătoare al unui senator PNL. Sculpturi-gigant, nuduri, proțap și lăutari

Acest mesaj neobișnuit a atras atenția publicului și a stârnit diverse reacții în mediul online, mulți considerându-l exagerat sau neadecvat. Poate că, după acest episod, vom asista la o serie de analogii similare, cu politicieni comparându-se cu diverse alte figuri istorice sau mitologice. Cine știe, poate în viitor vom avea ocazia să citim despre un primar care se compară cu Zeus sau un ministru care se vede în rolul lui Hercules.

Până atunci, ne putem bucura de această bijuterie de comparație și ne putem întreba: dacă Ion Iordache este Sfântul Ioan Botezătorul, oare ce sfânt ar corespunde pentru alți politicieni?

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482