Klaus Iohannis, ultimul mesaj de Anul Nou, în calitate de președinte/ Video

Președintele Klaus Iohannis a transmis ultimul său mesaj de Anul Nou, în calitate de șef de stat. La anul pe vremea asta vor fi avut deja loc alegerile prezidențiale, iar la Palatul Cotroceni vom avea un alt titular al postului. În acest ultim mesaj, Iohannis a explicat că anul 2024 va fi unul cu mari provocări electorale și i-a îndemnat pe români să iasă la vot.

”Dragi români,

Pe măsură ce ne apropiem de începutul unui nou an, reflectăm la ce a însemnat 2023 pentru fiecare dintre noi, dar și pentru parcursul nostru colectiv. Am traversat împreună vremuri de adâncă încercare și profunde incertitudini. Cu un război încă în desfășurare la granițele noastre, România a rămas o țară sigură. Suntem membri ai NATO, avem cele mai mari garanții de securitate din istorie și astfel fiecare dintre noi este apărat în fața oricărei posibile amenințări.

Am reușit să menținem o guvernare stabilă, care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, de la educație la sănătate la infrastructură și administrație. România are o economie robustă și și-a consolidat independența energetică, inclusiv prin folosirea tehnologiilor verzi care protejează mediul.

Finalul de an este și o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism și încredere. Avem un uriaș potențial de dezvoltare, iar anul electoral 2024 ne va pune în fața unor opțiuni care vor marca destinul țării noastre. De aceea, pentru a reuși să transformăm România în țara pe care ne-o dorim, este vital să ne exercităm dreptul de vot la toate rundele de alegeri care vor urma.

Să întâmpinăm, așadar, anul 2024 cu speranță și cu convingerea că împreună putem depăși orice obstacol. În acest spirit al unității și al solidarității, vă urez tuturor un An Nou cu sănătate, plin de bucurii și împliniri!

La mulți ani!

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482