Nicolae Ciucă jubilează după anunțul Austriei privind acceptarea României în Schengen: ‘O promisiune îndeplinită’

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat confirmarea oficială privind acceptarea României în Spațiul Schengen. Este cel mai important obiectiv după integrarea în UE și în NATO, a spus fostul premier.

„Admiterea României în Spațiul Schengen este o promisiune îndeplinită. Fiind vorba despre cel mai important obiectiv de țară după integrarea în Uniunea Europeană și în NATO, PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de țară. Toți miniștrii liberali ai Afacerilor Interne, ai Justiției și ai Afacerilor Externe din 2019 până azi au făcut din dosarul Schengen o prioritate”, a declarat președintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai spus că anul viitor se va negocia intrarea în Spațiul Schengen cu granițele terestre.

„Acordul pentru ridicarea controalelor la frontierele aeriene și maritime este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin, reprezentat de intrarea în Spațiul Schengen și cu granițele terestre. De asemenea, vom lua măsuri de consolidare a controlului la frontiere și vom aplica, la fel ca și în prezent, Regulamentul Dublin”, a transmis Ciucă pe Facebook.

Austria a confirmat sâmbătă acordul privind Schengen cu România şi Bulgaria, care le va permite călătorilor români și bulgari să fie scutiţi de controlul de frontieră pentru călătoriile pe cale aeriană și maritimă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878