‘Am promis, am făcut!’ – Premierul Ciolacu, reacție la intrarea parțială în Schengen, ‘după 13 ani de eșecuri și umilințe’

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat faptul că România va intra în Spațiul Schengen. Este oficial, din martie se ridică granițele aeriene și maritime, a spus șeful guvernului.

Mesajul a fost trimis pe Facebook.

„Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize Schengen. După 13 ani de eșecuri și umilințe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil”, a anunțat Ciolacu.

Premierul a mai spus că anul viitor vor continua negocierile pentru integrarea în spațiul Schengen și cu granițele terestre.

„Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces”, a precizat Marcel Ciolacu.

Austria a confirmat

Austria a confirmat sâmbătă acordul privind Schengen cu România şi Bulgaria, care le va permite călătorilor români și bulgari să fie scutiţi de controlul de frontieră pentru călătoriile pe cale aeriană și maritimă.

Acordul înseamnă că, în viitor, călătorii din România şi Bulgaria nu vor mai fi nevoiţi să se îndrepte spre alte ţări ale UE prin terminale internaţionale. Paşapoartele vor fi verificate la poartă de către companiile aeriene și maritime, cu sprijinul poliţiei.

Vezi și: Klaus Iohannis: ‘Decizia privind intrarea în Spațiul Schengen este un prim pas important pe care l-am făcut astăzi!’

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4624