Mihai Dodu a fost schimbat la recomandarea Corpului de Control al premierului

Surse guvernamentale au declarat joi, pentru Știripesurse.ro, că demiterea secretarului de stat Mihai Dodu s-a făcut după ce Corpul de Control al premierului a semnalat nereguli la Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Conform surselor citate, Corpul de Control i-a trimis premierului, înainte de Crăciun, concluziile unei anchete desfășurate la instituția condusă de Mihai Dodu, inspecția arătând că s-ar fi anulat prin nerespectarea unor prevederi legale zeci de certificate de `Luptător cu Rol Determinant` la Revoluţia din 1989, că anularea s-a realizat în lipsa avizelor comisiei parlamentare, precum și fără anularea în instanță a certificatelor deja emise.

Corpul de control a remarcat că persoane minore la data Revoluției ar benefia de diverse facilități și au titlu de erou-martir și că ar trebuie verificări suplimentare în acest sens.

Verificările s-au făcut după ce 42 din cele 60 de asociații de revoluționari au acuzat nereguli, iar Corpul de Control al premierului s-a autosesizat.

De menționat că acțiunea de control a fost planificată în planul de control anual aprobat de premierul Nicolae Ciucă.

În context este de remarcat și faptul ca premierul Marcel Ciolacu a renunțat la procesul cu Secretariatul si a dat si declarație notarială că refuză orice beneficii care decurg din deținerea Certificatului de “Luptător cu rol determinant” in Revoluția din 1989.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482