Creșterea și decăderea lui Nicușor Dan în sondaje

Primarul general al Capitalei a reușit să-și redreseze pentru moment imaginea grav afectată în prima parte a mandatului, imaginea sa traversând perioade antagonice pe durata activității.

Conform sondajelor CURS, șla scurt timp după preluarea mandatului de primar al Capitalei, cercetările indicau în ianuarie 2021 că 42% dintre bucureșteni au o părere bună și foarte bună despre activitatea proaspătului edil Nicușor Dan.

Pe parcursul următoarelor luni, imaginea primarului a avut însă de suferit în special datorită problemelor legate de termoficare și rețeaua de apă caldă, probleme care au persistat în ciuda schimbării administrației. Primarul Capitalei a pierdut încredere lună după lună, până când a atins unn minim de 22% imagine pozitivă în iunie 2022.

Părerea bucureștenilor despre Nicușor Dan s-a schimbat din nou și din a treia iarnă de mandat, în decembrie 2022, edilul a început să recupereze capitalul de imagine pierdut. În ultimele șase luni măsurate în sondajele CURS, încrederea în Nicușor Dan a oscilat între 34 și 44 la sută.

Citește și: Sondaj CURS – Primarii de sectoare iau ‘notă de trecere’, Nicușor Dan nu convinge electoratul

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482