Vetoul Ungariei privind revizuirea Bugetului multianual al Uniunii Europene este o veste proastă, dar nu creează o problemă imediată

Deputatul european Siegfried Mureșan: “Vetoul Ungariei privind revizuirea Bugetului multianual al Uniunii Europene este o veste proastă, dar nu creează o problemă imediată.

Bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027 a fost decis în anul 2020.

De atunci a trebuit să facem multe lucruri pe care nu le anticipaserăm în acel moment: să ajutăm Ucraina; să ajutăm statele din Vecinătatea Ucrainei, inclusiv România; să investim mai mult în apărare, să securizăm mai bine frontierele, să reducem dependența energetică de Rusia, să facem față prețurilor crescute la energie.

Uniunea Europeană a ajutat mult, dar rezervele se epuizează.

De aceea avem nevoie de revizuirea bugetului multianual.

Avem nevoie de revizuirea bugetului multianual ca să alocăm bani pentru noile priorități, de exemplu, apărare sau controlul frontierei.

Avem nevoie de revizuirea bugetului pentru a acorda suficienți bani Ucrainei pe termen lung (propunerea este să alocăm 50 miliarde de euro pentru următorii patru ani).

Avem nevoie de revizuirea bugetului pentru a crea rezerve pentru situații neprevăzute care vor apărea până în anul 2027.

Toate aceste lucruri trebuie decise cât mai curând.

Ar fi fost bine să avem decizia Consiliului European astăzi. Amânarea nu este o veste bună, însă, dacă decizia va fi luată la un Consiliu European extraordinar în luna ianuarie este suficient.”

content-image

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4624