PSD s-a ținut de cuvânt! Inflația în luna noiembrie 2023 a scăzut la 6,7%

Institutul Național de Statistică confirmă că măsurile PSD de plafonare a prețurilor la energie și la alimentele de bază au produs efectul scontat de oprire a inflației. Cele două categorii de prețuri reprezentau peste 70% din creșterea inflației din anii precedenți. Prin limitarea acestor prețuri a fost combătută specula, fără a-i afecta pe producătorii autohtoni. Astfel PSD a reușit să ofere o soluție eficientă la cea mai importantă îngrijorare a românilor. Dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri inflația ar fi ajuns la 25%. Totodată, politicile PSD de creștere a salariului minim, de stimulare a economiei și a investițiilor au protejat puterea de cumpărare a românilor.

„Datele furnizate de Institutul Național de Statistică ne confirmă că măsurile luate au fost eficiente. Inflația începe să scadă! De la 8,1% în octombrie, am ajuns la 6,7% în noiembrie. Aceasta este o veste care ne dă speranțe și ne arată că suntem pe drumul cel bun. Comparativ cu luna octombrie 2023, prețurile au rămas neschimbate. Acest lucru înseamnă că politicile noastre au reușit să pună frână creșterii prețurilor. Este un semnal clar că măsurile de plafonare a prețurilor la energie și la alimente de bază și-au atins scopul.” a declarat senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele organizației județene Brașov a Partidului Social Democrat.

„Veștile bune nu se opresc aici!” a continuat Dunca. „Salariul mediu net a crescut cu 17,1% comparativ cu anul trecut, depășind rata inflației. Asta înseamnă că puterea de cumpărare a românilor nu doar că a fost protejată, ci chiar a crescut. Este adevărat, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să recunoaștem că există fluctuații și situații individuale diferite. Nu toți au simțit la fel această creștere, dar direcția este clară și benefică pentru majoritatea cetățenilor. Este important să continuăm să lucrăm pentru fiecare român și să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă.”

„Partidul Social Democrat a demonstrat că poate să gestioneze economia cu înțelepciune și să ofere soluții concrete pentru problemele cu care ne confruntăm. PSD s-a ținut de cuvânt! Inflația în luna noiembrie 2023 a scăzut la 6,7%, fiind sub 8%, țintă propusă pentru luna decembrie 2023 de către Guvernul Ciolacu.” a subliniat senatorul.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878