2,7 miliarde de euro ajung în România

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, susține că, vineri, se va depune cererea de plată cu numărul 3 din PNRR, aceasta având o valoare totală de 2,7 miliarde de euro. De asemenea, prin Repower EU vor mai ajunge 1,4 miliarde de euro în România.

”Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele șase luni, bani aferenți atât programelor structurale cât și PNRR.

Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din #noulPNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă și o restructurare a jaloanelor și țintelor aferente precum și o rescadențare a cererilor de plată.

Am semnat ieri actul adițional al acordului de finanțare pentru PNRR-ul României care cuprinde și capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanțare de peste 288 milioane euro.

Cererea de plata numarul 3 are o valoare neta de 2,7 miliarde euro și cuprinde un numar de 74 de jaloane și ținte.

A fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, și Cererea de Plata nr. 2 evaluată și încasată si PNRR modificat și aprobat prin care primim o finanțare suplimentară de 1,4 miliarde euro și să avem și Cererea de Plată nr. 3 închisă și transmisă Comisiei Europene.

Le mulțumesc colegilor din Guvern pentru efort și implicare și, de asemenea, mulțumesc echipei #MIPE care a sprijinit, zi de zi, negocierile cu Comisia Europeana.

Nimic nu se face daca nu se lucrează în echipă și nimic nu conteaza daca nu e facut pentru România.

Tot ce se face este pentru România și pentru români!”, scrie Adrian Câciu.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 1817