Elena Lasconi îi cere lui Dacian Cioloș să se retragă de la șefia REPER: Doar așa putem colabora

Elena Lasconi, candidată la șefia USR, impune condiții chiar și șefilor altor partide. Lasconi a declarat, la RFI, că dacă REPER vrea să colaboreze cu USR e cazul ca Dacian Cioloș să facă un pas în spate de la șefia formațiunii.

Elena Lasconi declară după rezultatul slab al USR de la alegerile din 9 iunie că Alianța Dreapta Unită a fost un eșec: ”Eu nu cred că noi mai putem să defilăm cu domnul Orban, cu domnul Tomac, dar pe de altă parte, cred că există, adică știu că există și am și vorbit deja, mulți oameni buni și în Forța Dreptei și în PMP”.

În opinia sa, ”există mulți oameni buni și în REPER, dar noi nu mai avem cum să batem palma cu domnul Cioloș, adică domnul Cioloș, dacă face un pas în spate, e foarte posibil ca noi să putem colabora cu foști colegi care sunt acum în REPER”.

Întrebată ce înseamnă ca Dacian Cioloș să facă un pas în spate, Elena Lasconi a răspuns: ”Eu deja sunt în discuții cu ei. O să găsească ei varianta, nu le-o dau eu, că nu am de ce, eu sunt în USR, nu în REPER”.

Ea spune că eurodeputatul independent Vlad Gheorghe, demisionar din USR, se va întoarce în partid: ”Am luat legătura și cu persoane care au fost ostilizate și care au plecat din USR. Am vorbit și cu Vlad Gheorghe, care a făcut aproape 3%, nu a intrat în Parlamentul European, dar este un om foarte bun, pe care eu îl apreciez și-l respect și va veni alături de noi”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482