‘Grija mea nu este funcționarea unei coaliții’

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, la Buzău, dacă se poate spune că a început campania prezidențială acasă. „Nu. Pot spune că am venit în unul dintre cele mai dragi locuri mie, pentru că aici am crescut eu, pe acest aerodrom”, a fost răspunsul premierului.

Legat de faptul că liberalii ar fi lăsat să se înțeleagă că, dacă l-ar sprijini pe Nicolae Ciucă la prezidențiale, ar primi postul de premier și de comisar european după alegeri, Marcel Ciolacu a precizat că „atributul desemnării comisarului european este al prim-ministrului: „este o discuție și în coaliție și voi avea o discuție și cu președintele României. Negocierile în ceea ce privește comisarul au fost începute de șase luni, lucrurile merg într-o direcție corectă”.

În rest, spune Ciolacu, Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcția de președinte.

Întrebat ce șanse are PSD să câștige alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Eu sunt ferm convins că Partidul Social Democrat va câștiga alegerile prezidențiale”.

Jurnaliștii prezenți la Buzău l-au întrebat pe premier și cum poate funcționa coaliția, cu doi candidați la alegerile prezidențiale.

„Grija mea nu este funcționare unei coaliții, grija mea, pe care am avut-o și la alegerile trecute, a fost cum funcționează Guvernul României și a funcționat impecabil”, a răspuns acesta, precizând că nu există riscul ca această guvernare să se rupă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482