VIDEO Marcel Ciolacu nu exclude o alianță dacă ‘se rupe’ căsătoria cu PNL: ‘Lucrurile sunt deschise’

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după prima reuniune lărgită a liderilor partidului, după alegerile locale și europarlamentare, că nu are semne că ar trebui să rupă coaliția politică și de guvernare cu PNL.

 

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă va guverna în aceeași coaliție politică, alături de PNL, iar răspunsul său a fost acela că PSD are „o obligație față de români“. „Guvernul României va rezista, avem o obligație față de români. Îmi aduc aminte că PSD, toți colegii mei, am fost de acord ca domnul Ciucă să fie 1 an și 7 luni premier. Dacă încălcăm acordul politic după cheful unui partid, pierdem tot ce am câștigat foarte mult prin acest gentleman agreement, care pentru prima oară a fost respectat în România. Am intrat într-o altă epocă a democrației în România, una consolidată. Amândoi vom menține acest lucru, greu câștigat“, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă poate PSD să rămână într-o coaliție de guvernare în cazul în care partenerul de guvernare – PNL –  va face un acord politic cu altă formațiune politică, liderul PSD a dat de înțeles că se poate reorienta către alt eșechier politic: „Credeți că PSD nu are capacitatea de a face o alianță politică? Despre ce vorbim?! Esența democrației este să creezi majoritate. Așa se guvernează. Iar ca să soliciți guvernarea, trebuie să câștigi alegeri. Și PSD are această capacitate, e normal“, a spus Ciolacu.

Deocamdată, liderul PSD doar a lăsat o ‘portiță’ deschisă privind posibilitățile de alianțe. Întrebat dacă ia în calcul o alianța cu AUR, care ar rămâne următorul mare partid politic, Ciolacu evitat un răspuns: „Nu știu dacă e chiar așa“ Ușa ar fi deschisă și pentru UDMR: „Nu știu, lucrurile sunt deschise. Repet: matematica ne arată unde se creează majoritatea. Repet, niciun partid nu va câștiga majoritatea. Iar președintele are obligația de a da mandatul de formare partidului poziționat pe primul loc. Pe urmă vedem dacă își creează o majoritate sau nu“, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482