După ce s-a retras din cursa pentru șefia NATO, Iohannis pleacă din țară: Deplasare urgentă la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, nu mai candidează la șefia NATO! Este informația zilei, venită deocamdată pe surse de presă! Șeful statului a declarat în repetate rânduri ca vrea să candideze la șefia NATO chiar dacă marile din UE și chiar și SUA au anunțat că îl vor susține în cursă pe premierul Olandei, Mark Rutte.

Iohannis merge la Bruxelles, după ce s-a retras din cursa pentru șefia NATO

Mai mult, președintele României pleacă luni la Bruxelles, acolo unde participă la reuniunea Consiliului European. Nu este exclus ca pe agenda informală să aibă loc și negocieri pentru o funcție care să i se atribuie lui Iohannis după ce a renunțat la pretențiile privind șefia NATO.

Politico scrie că sunt surse ce vorbesc despre o înţelegere rapidă pentru preluarea celor 4 funcţii. Un consens neobișnuit de rapid pare să apară în jurul numelor preferate pentru funcțiile de top de la vârful Uniunii Europene. Printre acestea nu apare și cel al președintelui Klaus Iohannis, despre care au existat speculații că ar putea ocupa una din cele patru așa-numite „top jobs”.

Politico scrie despre negocierile care au loc în aceste zile și menționează, citând surse politice europene, că s-ar putea ajunge la o înțelegere rapidă pentru cine va ocupa funcțiile de președinte al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European și pentru Înaltul reprezentant pentru politică externă

Roberta Metsola, un nou mandat ca Preşedinte al Parlamentului European;

Preşedintele Portugaliei, Antonio Costa, pentru poziţia de preşedinte al Consiliului European;

Premierul Estoniei Kaja Kallas, Înalt Reprezentant pentru Politică Externă şi de Securitate al UE.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482