Deja ministrul Finanțelor s-a dus și a negociat să fie un nou acord pe 7 ani cu Comisia Europeană

Ptemierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că ministrul Finanțelor a negociat cu Comisia Europeană un nou acord pentru următorii 7 ani, astfel încât România să se poată menține în deficitul bugetar de 3% și să se poată dezvolta în continuare.

„Actualul comisar a venit cu anumite modificări. Sunt fem convins, cum e și logic, actualul comsiar o să ne trimită și nouă o scrisoare să ne spună că nu ne-am încadrat în acordul semnat de domnul Cîțu  – de a respecta deficitul pe 3 ani și că se impune un nou acord. Deja ministrul Finanțelor s-a dus și a negociat să fie un nou acord pe 7 ani, ccea ce mi se pare cât se poate de plauzibil, astfel încât să putem ajunge la 3%”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: În 2025 va exista o reformă fiscală, conform noului acord care va fi agreat cu Comisia Europeană

Prim-ministrul a precizat că actualul sistem de calcul al deficitului bugetar se va schimba, odată cu venirea noului comisar pe acest portofoliu.

„În ceea ce privește calcularea deficitului la nivelul Comisiei Europene, când se termină actualul mandat, ei vor face anumite propuneri și un raport viitoarei Comisii. Nu am ajuns acolo. Cu certitudine sistemul de calcul al deficitului se va schimba –  asta ține de cine va fi comisarul pe buget”, a explicat șeful Executivului.

La finalul lunii trecute, Ciolacu preciza că din 2025 se va face o nouă reformă fiscală astfel încât să rămânem într-un deficit minim.

„Deja ministrul Finanțelor a avut întâlniri la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene. Comisia ne sesizează dacă în actualul acord am avut sau nu creștere, iar în funcție de previzionare se va semna un nou acord pentru următorii 7 ani (…). Din 2025 vom face o nouă reformă fiscală prin care vom încerca să așezăm lucrurile în anumiți parametri, astfel încât să rămânem într-un deficit minim. Dar acest lucru nu înseamnă că vom mări taxe, pentru că până atunci se face și digitalizarea ANAF și vom avea un tablou al circulației banilor”, a comentat Marcel Ciolacu.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482