VIDEO Percheziții la o primărie, la două zile după alegeri

Miercuri, 12 iunie, sediul Primăriei Poroina Mare din județul Mehedinți a fost ținta unor percheziții efectuate de DIICOT. Ancheta îl vizează pe primarul localității, Valentin Anuța, precum și pe mai mulți lucrători din cadrul instituției. În paralel, au avut loc percheziții și la locuința personală a primarului din Drobeta Turnu Severin, potrivit Antena 3 CNN.

Valentin Anuța, care a câștigat recent un nou mandat de primar din partea PSD, se află la al doilea mandat consecutiv. În alegerile recente, principalul său contracandidat a fost chiar tatăl său, Dan Anuța, care a candidat din partea PNL. De menționat că Anuța senior a fost primar al localității timp de cinci mandate consecutive.

Există voci care sugerează că tatăl și fiul ar fi avut o înțelegere tacită de a candida unul împotriva celuilalt, în timp ce alte surse indică faptul că relația dintre cei doi ar fi extrem de tensionată. În trecut, Dan Anuța a fost colaborator al Securității, având numele de cod „Dorel”, conform CNSAS. La rândul său, Valentin Anuța a fost implicat într-un incident din tinerețe, când a fost acuzat că ar fi plasat o bancnotă falsă de 100 de lei în timpul Zilelor Severinului, acuzație de care a fost ulterior exonerat.

Ar fi montat camere în secții. Primarul neagă

Potrivit surselor, există suspiciuni că primarul ar fi montat camere de supraveghere în secțiile de votare pentru a monitoriza alegătorii. Cu toate acestea, Anuța susține că investigația DIICOT nu are legătură cu activitatea primăriei sau cu alegerile, ci vizează firmele soției sale.

„Dumnealor vor să caute acte și înscrisuri cu referire la firmele soției mele. Deci nu are nimic cu activitatea de primărie. Nu este nicio acuzație din punctul acesta de vedere, nici cu alegeri. Este o sesizare făcută de nu știu de cine, că nu mi s-a adus la cunoștință”, a declarat primarul Valentin Anuța.

Descinderile s-au desfășurat atât la sediul Primăriei Poroina Mare, cât și la domiciliul primarului, iar anchetatorii susțin că există dovezi care indică montarea de camere de supraveghere în podul primăriei și în alte locații strategice din secțiile de votare.

În urma acestor acțiuni, a fost deschis un dosar penal în rem, investigând presupusa săvârșire a unei infracțiuni din sfera informatică. Investigațiile sunt în plină desfășurare.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482