‘Escapadă’ PSD în Transilvania: Ciolacu, presat să candideze la prezidențiale

Conducerea centrală a PSD și președinții organizațiilor județene ale partidului vor începe, vineri, într-o „escapadă” în natură, discuțiile despre strategia la alegerile prezidențiale, conform surselor din partid.

Liderii partidului vor ajunge încă de joi seară la poalele munților Făgăraș, în localitatea Sâmbăta de Sus (județul Brașov), urmând ca vineri dimineața să înceapă o ședință a Consiliului Politic Național.

Reuniunea va fi îmbinată cu o „socializare” care va dura până sâmbătă. La întâlniri vor participa inclusiv primari și președinți de CJ ai partidului și în primul rând se va realiza o analiză a rezultatelor obținute de partid la alegerile locale.

În discuțiile informale se va aborda și subiectul alegerilor prezidențiale, următoarea campanie electorală fiind cea pentru Cotroceni. „O să avem în vedere și strategia pentru prezidențiale. Dacă se poate face o alianță politică, vom merge înainte cu acest proiect. Dacă nu, fiecare separat”, spun sursele din PSD.

„Sunt slabe șanse să stabilim candidatul pentru prezidențiale”, mai spun sursele citate. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu este așteptat să își prezinte în fața colegilor intenția legată de o candidatură la prezidențiale.

O parte din liderii PSD sunt de părere că președintele partidului este cel mai potrivit să fie candidatul la prezidențiale, în timp ce Marcel Ciolacu a spus că nu este obligatoriu ca această tradiție să continue.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482