SURSE | Liberalii își arată colții în negocieri

Rezultatele peste așteptări ale PSD și PNL în alegerile locale au și efecte secundare: relațiile în coaliție sunt pe cale să fie stricate de negocierile pentru majorități în consiliile locale și pentru posibile alianțe la alegerile prezidențiale.

Dacă unele surse vorbesc despre o colaborare PSD-PNL în Consiliul General al Municipiului București, surse liberale dezvăluie că nu s-a discutat între cele două partide această chestiune.

Liberalii doresc o negociere amplă cu PSD, în care majoritatea în CGMR să intre „la pachet” cu alegerile prezidențiale și alte funcții importante: prim-ministru, președinții celor două camere ale parlamentului, comisar european din partea României.

Liderii PNL doresc o înțelegere în care Nicolae Ciucă să fie candidat comun PNL-PSD la alegerile prezidențiale. În caz contrar, când PNL și PSD ar avea candidați separați la prezidențiale, liberalii ar urma să decidă să intre într-o majoritate alături de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) în Consiliul General al Capitalei și să-l susțină pe primarul Nicușor Dan.

Cum noile mandate de aleși locali încep abia în octombrie, este timp pentru a se ajunge la o înțelegere și în privința alegerilor prezidențial, precizează sursele politice.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482