Mare păcat că i-au salvat la europarlamentare

Fostul premier și șef PSD Victor Ponta spune că social – democrații au marcat victorii istorice la alegerile din 2024 și au reușit, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, să câștige fiefuri ale PNL, precum Timiș sau Caraș-Severin.

Ponta vede însă și un aspect negativ în valul de victorii

Surprize frumoase pentru “Stanga” in judete considerate fiefuri ale “Dreptei” ! Au castigat Banatul ( Timis si Caras Severin ) cu niste oameni tineri – sub leadershipul lui Sorin Grindeanu; la fel au castigat Maramures si Suceava ; au luat inapoi Prahova si Sectorul 2 . “Titularii” din Dambovita, Galati, Valcea , Bistrita , Hunedoara , Tulcea , Dolj, Sectoarele 2 si 3 , si-au marit avansul fata de 2020! Marcel Ciolacu este Presedintele PSD cu cel mai bun rezultat la Alegerile Locale ( in 2012 s-a candidat pe USL) ; mare pacat de Bucuresti si de alte zone importante unde nu au fost nici macar pe locul 2 . Si mare pacat ca au salvat PNL la europarlamentare- nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, a scris Ponta pe Facebook.

Ponta a comentat și cursa pe București ca fiind un blat

„Nu a fost un joc, a fost un blat care s-a terminat prost. Bataia o sa fie in septembrie, daca au si PSD si PNL candidat propriu, acum a fost totul sub control. Trebuia sa mergi cu un candidat unic la Bucuresti si trebuia sa mergi cu liste diferite la europarlamentare, pentru ca PSD impreuna cu PNL au luat 64% politic (fata de 52% la europarlamentare pe lista comuna, n.red.), adica ai luat doua decizii invers fata de interesul tau. Cred ca (blatul a fost, n.red.) pentru a-l tine lider pe Ciuca, ostasul tarii, care ostas s-ar putea sa primeasca langa el inca un ostas, de data asta un super-ostas, Nicusor Dan. In turul 2 la prezidentiale eu nu-l vad pe Nicusor Dan sa-l sprijine pe Ciolacu, dar l-am vazut langa Ciuca. Deci batalia adevarata e in septembrie, ăsta trebuia sa fie un meci de antrenament”, a declarat Ponta.

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482