Ar putea fi surpriza alegerilor locale

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile locale, el candidând pentru un nou mandat din partea PSD, anunță presa locală. De asemenea, potrivit unor surse politice, Iulian Dumitrescu ar fi pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova.

După numărătoarea paralelă a peste 40% din secțiile de votare, rezultatele indică faptul că Andrei Volosevici, candidatul PSD la Primăria Ploiești, a pierdut alegerile, potrivit Observatorului Prahovean.

Potrivit surselor electorale, Andrei Volosevici se situează pe locul al treilea în preferințele ploieștenilor. Pentru fotoliul de primar, lupta se dă între candidatul independent, Mihai Polițeanu și cel al Partidului Național Liberal, Bogdan Nica.

Numărătorile parțiale desfășurate ale partidelor îl dau drept câștigător la funcția de primar al municipiului Ploiești pe Mihai Polițeanu – Mișcarea Noi, Ploieștenii. Numărătoarea continuă însă.

Informația referitoare la Polițeanu a fost confirmată și de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Cine este Polițeanu

Polițeanu este deputat, fiind ales din partea USR. Acesta a ajuns deputat după o carieră de așa-zis activism civic, care a inclus proteste în Parlament și sesizarea DNA după adoptarea OUG 13/2017. Sesizarea acestuia a generat o anchetă penală neconstituțională, după cum a constatat ulterior CCR.

Tot Poliţeanu este cel care a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

content-image

Mihai Polițeanu, fost membru USR

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482