PSD va continua să ia măsuri pentru îmbunătățirea nivelului de trai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu laudă decizia Guvernului României de majorare a salariului minim și creșterea sumei scutite de impozit și contribuții sociale din salariul minim brut de la 200 la 300 de lei. El susține că măsurile nu sunt electorale din moment ce au fost anunțate și palnificate cu multe luni în urmă, chiar și înainte de fixarea alegerilor locale pentru 9 iunie 2024:

”În condițiile în care România are al doilea cel mai mic salariu minim din UE și un procent mare de salariați cu venituri mici, creșterea salariului minim trebuie să reducă inegalitățile și să reflecte creșterea productivității muncii.

Astăzi, Guvernul a adoptat două măsuri importante pentru salariul minim: creșterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, benefică pentru 1,8 milioane de salariați, majoritatea din sectorul privat și creșterea sumei scutite de impozit și contribuții sociale din salariul minim brut de la 200 la 300 de lei, ușurând povara antreprenorilor.

Aceste schimbări vor aduce un plus de 284 de lei în salariile lucrătorilor cu nivelul minim de salarizare de la 1 iulie.

Deciziile sunt necesare pentru alinierea la salariul minim european, care urmează să fie jumătate din salariul mediu pe economie.

Guvernul a majorat salariul minim cu doar trei zile înainte de alegeri, dar țin să menționez că această creștere a fost stabilită din decembrie.

Practic, adoptarea a fost amânată pentru a ajusta suma scutită de taxe, la solicitarea mediului de afaceri.

În egală măsură, majorarea era necesară pentru a transmite proiectul Legii salariului minim european la Parlament înainte de finalul sesiunii parlamentare, pentru adoptare până în octombrie.

PSD va continua să ia măsuri pentru îmbunătățirea nivelului de trai, pentru încurajarea investițiilor în formarea profesională și pentru creșterea productivității.”, susține senatorul pe pagina sa de facebook.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482