Nicușor Dan, lovitură de teatru după apariția documentului ‘de la Securitate’ și eroarea de începător scăpată de ‘făuritorii’ actului

„Am depus astăzi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 București pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale (articolul 320 din C.pen.) și uz de fals (articolul 323 din C.pen.), cu privire la documentul intitulat “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică”.

Consider că prin diseminarea masivă pe unele canale mass-media și pe rețelele de socializare a acestui fals mi-a fost grav afectată imaginea.

Deși nu se cunoaște proveniența acestui înscris, scopul difuzării sale este de a altera competiția electorală și de a induce în eroare alegătorii.

Vreau să-i asigur de considerația mea pe jurnaliștii care au abordat echilibrat și deontologic aceste informații și îmi exprim încrederea că bucureștenii se informează corect și știu să distingă între un fake news și o știre reală“, afirmă Nicușor Dan.

De ieri, în presă a început să circule un document atribuit Securității comuniste, în care se spune că actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, și-ar fi turnat doi colegi și un profesor.  CNSAS spune că documentul nu-i aparține, iar experții afirmă că e un fals.

Mai mult, potrivit jurnalistului Radu Buzăianu, o greșeală flagrantă a celor care au ‘întocmit’ documentul este că în text au făcut referire la un anume „Petre Octav Fărcășanu“. Numai că cel din urmă și-a luat numele de Petru abia în anul 2006, deci în 1988, de când  se presupune că datează acea „notă informativă“ acesta nu avea acest nume. Mai mult, numele luat oficial este ‘Petru’, nu ‘Petre’, sub acest nume fiind de fapt eronat citat într-un interviu mai vechi din presa locală.

„Cel de lângă cel cu cartonul a fost coleg la olimpiada de matematică cu Nicușor Dan. Îl cheamă Octav Fărcășanu. Locuiește de 20 de ani în America, nu au mai ținut legătura.

Întâmplarea face să avem o cunoștință comună. Și să fie fix acum în țară. Și de aici începe spectaculozitatea. În documentul scos de pesediști azi sunt invocați toți cei din lotul olimpic.

Și aici vine spectaculozitatea pe care o citiți la mine in premieră. În documentul redactat, zic ei de un securist în 88′, este numit Petre Octav Fărcășanu.

El și-a adăugat un nume de sfânt. Nu Petre, chiar Petru. În 2006. Nu avea cum să fie redactat documentul de securiști înainte de 89′.

Râșilor!“, este postarea lui Radu Buzăianu.

content-image

În emisiunea de astăzi a emisiunii Bună, România, de la B1TV, cei doi moderatori au continuat dezbaterea pe această temă a elevului olimpic care și-a luat numele după 18 ani de când apărea cu numele actual în documentul de la ‘Securitate’.

content-image

Aceștia au arătat chiar și interviul acordat presei ieșene, în urmă cu mai mulți ani, de Octav Făcărășanu și care era citat atunci, în mod eronat, cu numele ‘Petre’, aceasta fiind probabil și sursa de ‘inspirație’ a celor care au făurit docuementul.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482