Ramona Ioana Bruynseels cere contracandidaților săi la Primăria Sectorului 1 să semneze o Petiție prin care să asume autorizarea urgentă a școlilor la incendii

Ramona Ioana Bruynseels, candidata AUR la Primăria Sectorului 1, a solicitat public Primăriei Sectorului 1 informații complete despre autorizațiile de securitate la incendiu pentru toate școlile, imobilele și clădirile publice din administrare. Această solicitare vine în contextul lipsei de transparență și al îngrijorărilor legate de siguranța copiilor și a cetățenilor care își desfășoară activitatea în aceste spații.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi, Ramona Ioana Bruynseels, candidat la Primăria Sectorului 1, a declarat COD ROȘU pentru școlile care funcționează fără autorizație ISU la incendiu.

“Câte școli din Sectorul 1 pun în pericol siguranța copiilor noștri? Ce ascunde actuala administrație?”, a întrebat Ramona Ioana Bruynseels, subliniind lipsa de transparență a administrației Armand.

În timpul conferinței de presă, Bruynseels a făcut referire la faptul că situația școlilor neautorizate este cunoscută de ani de zile, până la șeful statului, și cu toate acestea, lucrurile nu au fost rezolvate.

“Toată lumea știe de această problemă gravă, dar nimeni nu ia măsuri concrete. Este timpul să spunem STOP!”, a declarat candidata AUR. “Câți părinți știu că școala în care își duc copiii este sau nu autorizată la incendii? Le-au fost aduse la cunoștință riscurile la care sunt nevoiți să își expună copiii?”, spune Ramona Ioana Bruynseels.

“Stop nepăsării! Nici Tudorache, nici Chiliman și nici Armand nu au rezolvat problema! Eu vin să rezolv!”, a declarat Bruynseels, care a venit cu un plan de acțiune pe termen scurt și lung, care include: inspecții urgente și remedierea deficiențelor în toate școlile, obținerea autorizațiilor ISU în cel mai scurt timp posibil, transparență totală și comunicare deschisă cu părinții și publicul larg și modificarea legislației pentru a asigura o mai mare responsabilitate și eficiență în procesul de autorizare.

Bruynseels lansează petiție și cere acțiune imediată

Ramona Ioana Bruynseels a lansat și o petiție online intitulată “Sectorul 1: Pentru școli sigure! Cerem autorizarea ISU urgentă a tuturor unităților de învățământ!”, prin care solicită sprijinul cetățenilor și cere contracandidaților săi să semneze public petiția, asumându-și astfel angajamentul de a prioritiza siguranța copiilor.

“Această petiție nu are culoare politică! Această petiție este despre copii, despre faptul că ei merită școli sigure!”, a conchis ea, subliniind importanța acestei probleme pentru întreaga comunitate.

Procesul de autorizare poate fi însă anevoios, după cum a atras atenția un expert ISU, colonel în rezervă, care a participat la conferință. Acesta a subliniat că multe autorizații sunt respinse din cauza discrepanțelor dintre documentația depusă și realitatea din teren, inclusiv în cazul clădirilor construite înainte de 1992, care, în opinia sa au nevoie de autorizare. O directoare de liceu care a reușit să obțină autorizația ISU  a sugerat că primăriile ar putea facilita procesul prin furnizarea rapidă a documentațiilor necesare, cum ar fi istoricul clădirilor și chiar un diriginte de șantier.

Potrivit unui răspuns trimis unei redacții în urmă cu 2 săptamâni, Primăria Sectorului 1 a afirmat ca administrează 76 de unități de învățământ preuniversitar, care funcționează în 171 de clădiri si precizeaza, printre altele, că 7 clădiri dețin deja autorizații de securitate la incendiu sau sunt în curs de autorizare.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482