VIDEO Scandal PNL-PSD, cu implicarea poliției. Acuzații de intimidare și hărțuire în cursa pentru președinția unui consiliu județean

Tensiunile din campania electorală pentru alegerile locale din Bistrița-Năsăud au atins un punct culminant. Deputatul Robert Sighiartău, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, a lansat un atac vehement împotriva actualului președinte, Radu Moldovan, și a Partidului Social Democrat (PSD), acuzându-i de utilizarea abuzivă a instituțiilor de stat pentru a-l intimida și hărțui.

Sighiartău a afirmat că Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a fost implicat în acțiuni de intimidare la adresa sa și a echipei sale de campanie. Acuzațiile au fost declanșate de un incident în care un grup de copii, inclusiv nepoata lui Sighiartău, au filmat un clip în care își exprimau sprijinul pentru candidatul PNL. Clipul, realizat în pauza școlară și postat ulterior pe rețelele de socializare, a fost motivul pentru care PSD a sesizat Poliția, susținând că filmarea s-a făcut într-o școală din Bistrița, cu încălcarea legii.

Robert Sighiartău a declarat că această acțiune a PSD este un exemplu clar de utilizare abuzivă a instituțiilor statului pentru a-l intimida. El l-a acuzat pe Radu Moldovan de orchestrarea acestor presiuni și a cerut organelor statului să intervină și să investigheze situația.

„În acest joc pervers a fost atrasă Poliția Română, care nu știu din ce motive, pare-se că i face jocul lui Radu Moldovan. De aceea, Solicit organelor statului pentru că nu știu cine răspunde sau nu lui Radu Moldovan, să se sesizeze, să se autosesizeze, să treacă urgent la anchete și să-și facă datoria protejând minorii și să asigure libertatea opiniei de exprimare, valori fundamentale pentru orice democrație și pentru județul nostrum Bistrița-Năsăud”, a declarat Sighiartău într-o conferință de presă.

Acuzații de hărțuire și intimidare

Mai mult, Sighiartău a făcut publică o înregistrare audio în care un comisar șef adjunct din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud discută cu unul dintre consilierii săi de campanie, într-un mod pe care Sighiartău îl consideră intimidant. El a susținut că poliția a fost prezentă la școală, speriind copiii implicați în filmare și familiile acestora.

„Nu mi-e frică de absolut nimeni și nimic. Singura șansă a noastră este să acționăm așa cum trebuie pe 9 iunie și să scăpăm acest județ de acest joc pesedist, care controlează pur și simplu instituții ale statului”, a concluzionat Sighiartău.

Reacția Poliției Române

În urma acuzațiilor grave aduse de Robert Sighiartău, Inspectoratul General al Poliției Române a emis un comunicat în care anunță că o echipă de polițiști din cadrul Direcției Control Intern va fi trimisă în județul Bistrița-Năsăud pentru a verifica aspectele semnalate. Conform comunicatului, „la finalizarea verificărilor, vor fi dispuse măsuri legale.”

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482