Centru pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri la Piatra-Neamț

Primul centru pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri, la Piatra-Neamț Adrian Niță, candidatul PSD la primăria Municipiului Piatra-Neamț, vrea să construiască un centru pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri. Asta în contextual în care, declară chiar el, “județul Neamț este unul cu risc ridicat din acest punct de vedere, din cauză că foarte multe familii au membri plecați la muncă în afara țării, iar copiii rămân acasă, fără supravegherea și grija părinților. De asemenea, datele statistice arată o creștere a ratei fenomenelor de criminalitate, asociate cu traficul și consumul de droguri”.

Conform Agenției Naționale Antidrog, 10% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 ani au consumat cel puţin un tip de drog de-a lungul vieţii, în timp ce 6% dintre ei au consumat și în ultimul an. Iar numărul celor care ajung dependenți e în continuă creștere. Tocmai de aceea construcția unui astfel de centru e absolut necesară.

Va fi identificat un spațiu adecvat unde să fie construit centrul care să ofere programe de asistență și suport pentru recuperarea și reintegrarea socială a persoanelor afectate de dependența de droguri. Și se va căuta personal medical specializat în tratarea acestor probleme.

Pa lângă asta, Adrian Niță și-a propus să colaboreze cu organizații naționale și internaționale, pentru a implementa cele mai bune practici în prevenirea criminalității și abuzului de substanțe. Vor fi lansate campanii de informare și de educare pentru a conștientiza efectele negative ale drogurilor și pentru a promova un stil de viață sănătos.

Printre obiectivele candidatului PSD se numără și crearea unui departament specializat în cadrul Poliției Locale care să coordoneze măsurile de prevenție și răspuns la diverse riscuri urbane, asigurând gestionarea situațiilor de criză la nivelul comunității. Pentru ca Piatra-Neamț să ofere o viață sigură fiecăruia dintre locuitori.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482