`Nu este negociabilă candidatura președintelui PNL la prezidențiale`

Senatorul liberal Liviu Brătescu crede că PNL va trebui să aibă propriul candidat în persoana președintelui partidului la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. În acest fel, crede liberalul, nu se diluează identitatea PNL.

„La alegerile prezidențiale cred că nu este negociabilă candidatura președintelui PNL. Valorile și principiile liberale nu pot fi promovate mai eficient în altă variantă decât cu liderul PNL în poziția de candidat la titulatura de șef al statului. Pentru sănătatea PNL, pentru ideea mare de liberalism, pentru a elimina confuzia din mințile oamenilor care merg la vot, listele separate și candidații proprii sunt, în opinia mea, cele mai corecte soluții”, a explicat liberalul Liviu Brătescu.

În opinia lui Liviu Brătescu PNL și PSD sunt partide diferite aflate într-o perioadă în care sunt nevoite să colaboreze. „Sunt momente în care nu ai altă cale decât aceea de a merge împreună cu adversarul pe aceeași punte”, a explicat senatorul de Iași.

„Candidatura președintelui PNL ne scoate în evidență identitata, ne oferă posibilitatea de a ne bate pentru idei și principii sută la sută liberale, ne dă măsura adevărată a cum ne-ar aprecia de fapt oamenii”, a mai spus senatorul Liviu Brătescu

Senatorul liberal a insistat asupra faptului că este importantă identitatea PNL și că, din cauza alianței de la guvernare, există riscul ca cele două partide să fie văzute ca fiind „la fel”. Din acest motiv, a ținut să explice ce face ca PNL să fie diferit de PSD.

„Sunt aspecte care țin de politici publice la care nu vom renunța, aspecte pe care le considerăm „linii roșii”, nenegociabile. De exemplu, PNL consideră co Pilonul II de pensii trebuie consolidat, în timp ce PSD aduce în discuție periodic idei prin care să-l anihileze. Alt exemplu este cota unică de impozitare pe care PNL o susține în timp ce PSD încă mai oftează după o iluzorie cotă progresivă de impozitare. Mai departe, accentul pe investiții, pe proiecte și pe atragerea de fonduri europene este o dimensiune a identității PNL. Nu în ultimul rând, orientarea către valorile occidentale (stat de drept, drepturile omului, justiție independentă, libertatea individuală și economică, democrație) este o constantă a PNL”, a conchis senatorul Liviu Brătescu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482