Ministrul român de Externe a dezvăluit discuțiile de la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO de la Praga

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a participat vineri, la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO, organizată la Praga, discuţiile concentrându-se pe agenda Summitului NATO de la Washington, inclusiv pe continuarea sprijinului pentru Ucraina. În cadrul întâlnirii, Luminiţa Odobescu a reiterat necesitatea continuării sprijinului substanţial pentru Ucraina, inclusiv necesitatea ca deciziile Summitului NATO de la Washington să reconfirme angajamentul ferm pentru un pachet solid şi predictibil de asistenţă pentru Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe, dezbaterile s-au concentrat pe agenda Summitului NATO de la Washington, inclusiv pe continuarea sprijinului pentru Ucraina. ” Miniştrii de externe aliaţi s-au referit totodată şi la implementarea deciziilor Summitului de la Vilnius privind consolidarea măsurilor de descurajare şi de apărare pe Flancul Estic, ca urmare a războiului de agresiune al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Discuţiile au relevat şi sprijinul pentru partenerii vulnerabili, cu accent pe întărirea rezilienţei acestor state”, arată MAE.

Ministrul Luminiţa Odobescu a accentuat importanţa măsurilor de consolidare unitară şi coerentă a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO, cu atât mai importantă în condiţiile intensificării provocărilor la adresa statelor aliate.

”Ministrul român al afacerilor externe a reiterat necesitatea continuării sprijinului substanţial pentru Ucraina, inclusiv necesitatea ca deciziile Summitului NATO de la Washington să reconfirme angajamentul ferm pentru un pachet solid şi predictibil de asistenţă pentru Ucraina.Ministrul a subliniat imperativul răspunsului clar şi coerent şi al solidarităţii statelor aliate la acţiunile hibride a căror frecvenţă a crescut considerabil în ultima perioadă. Coordonarea eforturilor aliate în acest sens este esenţială, mai arată MAE în comunicat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482