Vom putea merge la mare doar pe autostradă

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a fost în vizită pe șantierul nodului rutier dintre Autostrada A0 (Centura Capitalei) și Autostrada Soarelui A2. În aceste zile se fac ultimele finisaje, iar nodul rutier ar putea fi dat în folosință la finalul lunii iulie. Acest nod va permite celor din București să meargă doar pe autostradă până pe litoral.

”Cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

Șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului #A0 Sud cuprinde și lucrările de execuție unuia dintre cele mai importante noduri rutiere din România, și anume nodul rutier dintre Autostrada Bucureștiului #A0 și Autostrada Soarelui #A2.

Stadiul lucrărilor pentru acesta este următorul:

– a început montarea rosturilor de dilatare pe zona bretelelor;

– a început asfaltarea pentru conectarea bretelelor la Autostrada A2;

– se lucrează cu mai multe finisoare, atât pe zona pasajului principal, cât și pe zona bretelelor;

– prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina este deja asfaltată cu primul strat de asfalt;

– se lucrează la frezarea asfaltului în proximitatea A2 pentru a se conecta cu bretelele de încărcare-descărcare dintre A2 și A0;

– Se lucrează la montarea parapetului, atât pe zona mediană, cât și pe zona laterală;

– se lucrează la sistemul de iluminat public.

Acest tronson de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km) este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinim antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil, estimarea pentru darea în trafic fiind sfârșitul lunii iulie.”, scrie Irinel Ionel Scrioșteanu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482