Aproape 700 de milioane de lei merg spre primăriile din țară

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Adrian-Ioan Veştea a semnat, joi, 52 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 690.835.997,86 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează atât modernizarea drumurilor de interes local, cât şi înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră, a staţiilor de epurare şi a sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, arată comunicatul de presă al MDLPA.

„Aceste proiecte li se alătură celorlalte 3.416 contracte semnate până în prezent, pentru dezvoltarea localităţilor şi creşterea calităţii vieţii oamenilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea, conform sursei citate.

Alocările de bani prin Saligny se vor flexibiliza

Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care vine în sprijinul autorităţilor locale, prin faptul că aduce o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanţate proiectele din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Sunt peste 1.500 de proiecte de investiţii care vor putea fi finanţate ca urmare a acestor modificări.

De asemenea, printr-un Memorandum aprobat tot marţi, la iniţiativa Ministerului Dezvoltării, va fi asigurată plata pentru lucrări deja executate prin Programul „Anghel Saligny”, Programului Naţional de Dezvoltare Locală (etapele 1 şi 2) şi Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), mai arată comunicatul de presă al MDLPA.

„Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziţia Ministerului Dezvoltării pentru investiţii aflate în derulare în comunităţile locale din întreaga ţară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a drumurilor, podurilor şi a reţelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat Adrian-Ioan Veştea, conform sursei citate.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482