Miza alegerilor din acest an este dezvoltarea accelerată a României

La aproape două decenii de la aderarea la Uniunea Europeană, România a reușit să recupereze mare parte din diferența de dezvoltare față de media europeană.

Potrivit datelor preliminare ale biroului de statistică al UE, Eurostat, țara noastră a depășit anul trecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor raportat la puterea de cumpărare, ajungând la 78% din media UE27, față de 76% cât a avut Ungaria.

România s-a apropiat mult de Polonia, care se situează la 80% față de media Uniunii și, conform mai multor evaluări, printr-o guvernare stabilă și o creștere economică robustă, va reuși să fie în următorii ani la nivelul Poloniei sau Portugaliei.

Chestorul Senatului, Ciprian Pandea spune că aceste creșteri economice peste media europeană sunt, în bună măsură, rezultatul investițiilor promovate de PNL.

„Măsurile susținute de PNL sunt gândite să susțină economia iar cifrele vorbesc de la sine: pentru prima dată creșterea economică este bazată pe investiții, nu pe consum! Anul acesta bugetul prevede circa 7% din PIB, o sumă record pentru investiții, Programul „Anghel Saligny”, program inițiat de PNL, a adus investiții majore în localitățile României, este vorba de 3468 contracte semnate din august 2022, iar țara noastră are la dispoziție 80 miliarde euro din fonduri europene, din care 29 miliarde euro sunt prin PNRR”.

Senatorul liberal mai spune că România este a șasea țară ca populație în Europa iar obiectivul nostru trebuie să fie acela de a deveni a șasea forță economică. „Miza alegerilor din acest an este dezvoltarea accelerată a României, de aceea avem nevoie de o guvernare stabilă, care să ducă la bun sfârșit programele naționale de investiții precum și de valorificarea fondurilor europene puse la dispoziția României ”, declară chestorul Senatului, Ciprian Pandea.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482