Dosarul lui Lațcău se apropie de finalizare. Viceprimarul lui Fritz este acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu!

DNA continuă cercetările în dosarul deschis viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, pentru trafic de influență și instigare la abuz în serviciu asupra funcționarilor.

Funcționari din cadrul primăriei au fost chemați pentru audieri zilele trecute, în cadrul acestui dosar. Surse din cadrul parchetului anticorupție spun că dosarul este aproape finalizat și că va fi trimis curând în judecată.

În iulie 2022 a ieșit la iveală faptul că mâna dreaptă a lui Dominic Fritz le-a cerut angajaților din primărie să facă achizițiile publice pentru anumite obiective doar prin achiziții directe.

La acel moment, un avertizor de integritate din instituția condusă de Fritz a transmis presei e-mailurile trimise de către viceprimar către Daniela Burtic, consilier la Serviciul Spaţii Verzi – Direcţia de Mediu, Adrian Bere, director executiv la Direcţia de Mediu, Rudolf Graef, consilierul primarului Dominic Fritz, și Corina Radu, șef la Serviciul Achiziții Publice, prin care Lațcău cere contracte doar prin achiziții directe, încălcând legea și creând un cadru concurențial ilegal.

Lațcău cerea în e-mailul său: „Pentru proiectele de mai jos (vezi foto, n.r.), vom sparge toate DALI-urile de PT-uri, fiecare printr-o procedură separată de achiziții. Pentru DALI-uri vom merge pe achiziții directe, vreau să ne facem o listă de 5-6 firme peisagere profesioniste care să ne poată face un DALI perfect. Rudolf și cu mine vă putem ajuta pe subiectul acesta”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482