Marcel Ciolacu anunță schimbări uriașe în achiziția corvetelor: Mare parte din înzestrare se va face pe teritoriul și în industria românească

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre achiziţia de corvete, că la nivel european este un plan integrat în ceea ce priveşte corvetele şi că urmează ca în perioada următoare să se ia decizii, astfel încât mare parte din înzestrarea Ministerului Apărării să se facă pe teritoriul şi industria românească.

”Ştiţi foarte bine cât timp a durat până şi-a asumat un ministru al Apărării decizia de a anula acea licitaţie. Cunoaşteţi mai bine decât mine toată istoria. Mai mult, la nivel european este un plan integrat în ceea ce priveşte corvetele. Nu ascund că am stat de vorbă şi cu doamna premier Meloni, deoarece ştim că sunt două şantiere navale unde acţionariatul este al statului italian, am stat de vorbă şi cu ministrul Apărării şi urmează ca în perioada următoare să luăm decizii, astfel încât mare parte din înzestrarea Ministerului Apărării să se facă pe teritoriul şi industria românească”, a spus premierul la Constanţa.

Marcel Ciolacu a precizat că a început o colaborare foarte strânsă între ministrul Economiei şi ministrul Apărării

”În toată industria de apărare, dacă acum un an de zile vorbeam de disponibilizări sau grele sau probleme financiare ale companiilor, în acest moment nu mai există această problemă. Atât eu cât şi ministrul Grindeanu am avut o discuţie cu reprezentanţii DP World în ceea ce priveşte şantierul de la Mangalia. Încercăm să investim”, a mai arătat premierul.

Klaus Iohannis a anunțat, în vizita din Coreea de Sud, că procedurile de achiziție a corvetelor trebuie reluate

Președintele Klaus Iohannis spune că procedurile privind achizițiile în domeniul naval vor trebui repetate „cât de repede posibil”, după ce acestea „nu au fost finalizate cu succes”. Șeful statului a fost întrebat marți, la Seul, unde se află în vizită oficială, când își va îndrepta conducerea țării atenția și spre dotarea forțelor navale cu nave de luptă.

„Noi din capul locului ne-am îndreptat toată atenţia spre apărarea ţării, însă aceste achiziţii pe care le-aţi menţionat nu au fost anulate fiindcă nu am dorit noi să se facă, ci pentru că procedurile, din păcate, nu au fost finalizate cu succes şi atunci vor trebui repetate. Dar această dotare vă asigur că este în atenţia conducerii ţării”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482