SURSE| În coaliție se discută 2 măsuri cu impact major asupra vieții tuturor salariaților

În cadrul coaliției de guvernare, liderii PSD și PNL au discutat despre creșterea salariului minim, dar au convenit să nu facă niciun anunț oficial înaintea alegerilor, pentru a nu da naștere la discuții privitoare la pomeni electorale.

Conform surselor din coaliție, cei de la PNL i-au cerut premierului Marcel Ciolacu să nu facă niciun anunț privitor la creșterea salariului minim. Liberalii se tem că anunțarea unei astfel de măsuri va fi trecută în contul electoral al PSD, pentru că social-democrații au premierul. De asemenea, există temeri că anunțarea unei astfel de măsuri ar fi interpretată drept ”pomană electorală”.

Cei de la PNL i-ar fi cerut lui Marcel Ciolacu să aibă, până după alegeri, întâlniri și consultări cu patronate, sindicate și toate părțile interesate, dar măsurile să fie anunțate după 9 iunie.

Premierul Marcel Ciolacu anunțat faptul că salariul minim va crește la 3700 de lei, de la 1 iulie.

”Salariul minim pe 2024 va creşte cu siguranţă. Propunerea noastră este de 3.700 de lei de la 1 iulie, ca să asigurăm cele şase luni de predictibilitate mediului de afaceri. Până atunci păstrăm facilitatea de 200 de lei, scutiţi de taxe, în salariul minim brut”, a afirmat premierul Ciolacu.

S-a discutat despre scăderea impozitării

În cadrul coaliției, un alt subiect extrem de important îl reprezintă scăderea taxării pe muncă. Aici va fi o discuție extrem de amplă pentru că vor fi măsuri cu impact major asupra mediului de afaceri și este nevoie de o analiză asupra impactului bugetar, ne-au precizat surse din coaliție.

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat și public faptul că se discută despre o scădere a impozitării muncii, cei mai câștigați urmând a fi persoanele cu venituri mici.

„E normal ca cei cu veniturile cele mai mici să aibă o reducere. Suprapus, eu vreau să dezvolt și servicii… de sănătate, de educație, în zona privată, și pensii private. Reducerea de fiscalitate… cred că cea mai bună este să ajut astfel încât acest tânăr, dacă vreau să-l trimit la o școală, nu în zona publică, mie îmi scade din fiscalitate și investesc în copilul meu prin deducere de la venituri. Când se va face acest moment, părerea mea că este în același pachet noua reformă fiscală și cu noua legea salarizării”, a declarat premierul Ciolacu.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482