‘Nu am înțeles-o pe-aia cu incompatibilitatea’

Marcel Ciolacu, președintele PSD, participă, la această oră, conferința de alegeri a Organizației PSD București – unde Gabriela Firea este în prezent președinta organizației – programată marți la ora 18:00.

Marcel Ciolacu a încercat să îi facă o introducere candidatului coaliției PSD-PNL la primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, încercând să îi ‘spele’ imaginea după scandalul incompatibilității.

Liderul social-democraţilor a adăugat că nu a înţeles chestiunea privind incompatibilitatea în ceea ce îl priveşte pe candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, medicul Cîrstoiu. Ciolacu a mai precizat că nu toţi medicii sunt spăgari, aşa cum acuza liderul USR Cătălin Drulă şi a punctat că „oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să ţină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate.

“Cătălin Cârstoiu este și bogat. Implicarea și atașamentul față de oameni trebuie să îl aveți pentru că ați ales o meserie nobilă. Nu poți să fii medic dacă nu ești un om preocupat de nevoile și suferințele oamenilor. Nu cred că merge la primărie să se îmbogățească, tocmai au arătat alții că sunteți un om bogat.

Nu am înțeles-o nici pe aceea cu incompatibilitatea, că soția este șefa de secție și dumneavoastră director. De obicei medicii se căsătoresc la facultate, cu colegii din grupă, că nu au timp de socializare, învață câte 12 ore pe zi. Și fiul meu s-a căsătorit tot cu o colegă de grupă“, a punctat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: ‘Nu am înțeles-o pe-aia cu incompatibilitatea’

 

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat luni că nu este incompatibil şi nu este în conflict de interese şi că înţelege din documentele pe care le-a primit că a fost sesizată Agenţia Naţională de Integritate pe acest aspect. Medicul a arătat, despre un raport al Corpului de Control al Guvernului, că la momentul respectiv a prezentat un punct de vedere, iar Corpul de Control şi-a invalidat el singur, pentru că a invocat o bază legală care nu exista, parte din raport. El a precizat că înţelege efortul unora de a finanţa o campanie împotriva sa, potrivit News.ro.

Potrivit Hotnews, în 13 octombrie 2020 Corpul de Control al Guvernului României, condus atunci de Ludovic Orban, a întocmit raportul cu numărul 3.712 privitor la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti iar din cele 90 de pagini, 14 se referă la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu.

„Le spun celor din opoziție că nu toți medicii din opoziție sunt șpăgari, așa cum a spus domnul Drulă, dar te rog să îi recomanzi copilului meu să nu profeseze în același spital cu soția, că s-ar putea să facă pușcărie. Oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să țină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate.

Normal, în campanie electorală, găsesc astfel de lucruri. Eu îmi cer scuze dacă v-ați supărat, cred că prioritățile oamenilor, a bucureștenilor, ale României trebuie să fie primele la care ne gândim. În viață luăm și decizii pe care în altă conjunctură nu le-am lua. Eu îți promit că voi fi alături de tine”, a spus Marcel Ciolacu înainte de a o invita la microfon pe Gabriela Firea.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482