Ramona Chiriac, prima explicație publică după retragerea de pe lista PSD-PNL pentru europarlamentare

Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a confirmat că se retrage de pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, din motive personale.

„Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”, scrie Ramona Chiriac pe platforma X (fosta Twitter).

content-image

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD că nu doreşte să mai candideze.

Potrivit unor surse politice, aceasta nu dorea să se înscrie în PSD și nici nu a primit garanția că ar urma să fie propunerea României pentru funcția de comisar european.

Până la acest moment, după retragerea Ramonei Chiriac, lista comună se prezintă astfel: Mihai Tudose (PSD, Rareş Bogdan (PNL), ⁠Gabriela Firea (PSD),  ⁠Dan Motreanu (PNL), ⁠Victor Negrescu (PSD),  ⁠Adina Vălean (PNL),  ⁠Vasile Dîncu (PSD),  ⁠Daniel Buda (PNL)  ⁠Maria Grapini (PSD) ⁠Siegfried Mureşan (PNL), Gheorghe Cârciu (PSD), ⁠Dragoş Benea (PSD) ⁠Mircea Hava (PNL),  ⁠Titus Corlăţean (PSD), ⁠Dan Nica (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), ⁠Roxana Mînzatu (PSD), ⁠Virgil Popescu (PNL), ⁠Alexandru Muraru (PNL).

Printre candidaţii PNL ar urma să se afle şi deputatul Mara Mareş, preşedinta Organizaţiei de Tineret a partidului, însă nu pe un loc eligibil.

Ordinea candidaţilor poate suferi modificări, în funcţie de discuţiile interne din partide.

Alegerile europarlamentare au loc pe 9 iunie, la aceeași dată și în aceleași secții cu alegerile locale. România are 33 de europarlamentari, acest număr urmând să rămână neschimbat în următorul legislativ european.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482