‘Sigur că o să-l votez pe Piedone’

Fostul premier Victor Ponta și-a anunțat favoritul pentru Primăria Capitalei. Acesta respinge varianta vehiculată pe surse de PSD-PNL și anunță că îl va vota pe Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5.

„Pe Nicușor Dan sigur nu îl votez, pe domnul arhitect nu îl cunosc, îmi pare rău, nu am ajuns la vârsta asta să votez oameni pe care nu îi cunosc, că mi-i garantează partidul. Sigur că o să-l votez pe Piedone dacă va candida, are șanse foarte mari dacă o face, sper să nu se răzgândească, eu îl întreb în fiecare zi. El spune că nu se răzgândește”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Numele vehiculate pe surse

Potrivit unor surse citate de TVR, ultimele propuneri apărute în discuțiile pentru stabilirea unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei sunt medicul Cătălin Cîrstoiu și arhitectul Tiberiu Florescu. Alte două nume vor fi analizate, însă nu este clar despre cine este vorba.

Potrivit surselor, liderii Coaliției ar fi stabilit, la sedința de joi seară, să nu îi mai susțină pe cei patru candidați luați în discuție până acum. Sebastian Burduja, Gabriela Firea, Daniel Băluță sau Ionuț Lupescu.

Cătălin Cîrstoiu (50 de ani) este în prezent manager al Spitalului Universitar de Urgență București.

Este șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB).

Soția lui, Monica Cîrstoiu, lucrează tot la Spitalul Universitar, ca medic ginecolog,

Tiberiu Florescu (53 de ani) este arhitect, președintele Registrului Urbaniștilor din România. Este profesor universitar și prorector la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482