Liberalii își lansează primii candidați din Moldova. Semnalul transmis de Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, participă astăzi la lansarea candidaților din Moldova la alegerile locale din acest an.

Prioritate a mandatului său de premier, regiunea Moldova a beneficiat de alocări bugetare pentru proiectele marilor investiții așteptate în zonă, care n-ar fi fost posibile fără efortul autorităților locale, conjugat cu susținerea guvernamentală și fondurile europene.

Tocmai de aceea PNL mizează și în aceste alegeri pe succesul administrațiilor liberale și se bazează pe lideri puternici din teritoriu în acest an electoral.

Nicolae Ciucă îi anunță astăzi pe Laurențiu Leoreanu, candidat la Primăria municipiului Roman, pe Andrei Carabelea la Primăria municipiului Piatra Neamţ şi candidatura preşedintelui PNL Neamţ, George Lazăr, la Consiliul Judeţean.

Conform liberalilor, administrațile locale PNL din Moldova, Iași, Suceava, Vrancea, cea municipală de la Piatra Neamț au aplicat modelul liberal al administrațiilor PNL cu tradiție: creștere economică bazată pe investiții, bugete care favorizează dezvoltarea, proiecte și fonduri europene. Iar rezultatele se văd în faptul că Moldova a fost pusă pe harta investițiilor, după ani de așteptări și amânări.

Liberalii reamintesc că într-un singur an, 2022, în mandatul lui Nicolae Ciucă, România a atras o cincime din fondurile europene pe care le încasase în cei 15 ani de apartenență la UE de până atunci, respectiv 11,3 miliarde euro.

Banii europeni atrași au dus la finalizarea lucrărilor la Terminalul 4 al Aeroportului Internațional Iași, care devine astfel cel mai mare aeroport regional din România. De asemenea, bani europeni se regăsesc și în lucrările la spitalul Sfânta Maria din Iași, în modernizarea rețelei de apă din Piatra Neamț și în șantierele autostrăzii A7.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482