CTP, întrebarea de 1000 de puncte pentru Klaus Iohannis, după ce și-a depus candidatura la șefia NATO

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl întreabă pe Klaus Iohannis, după ce actualul președinte și-a depus candidatura la funcția de secretar general al NATO, dacă își va mai păstra blocat și postul de profesor la liceul din Sibiu.

Citește și: România și-a anunțat partenerii din NATO că îl propune pe Klaus Iohannis la conducerea organizației (surse)

”Postul rezervat pentru Iohannis

În caz că, după ce și-a făcut loc, dând peste cap alegerile prezidențiale și scurtându-și mandatul românesc cu 3 luni, Klaus Iohannis ajunge secretar general NATO, înalt reprezentant UE, comisar sau ce funcție s-o mai găsi pe la Bruxelles suficient de înaltă ca să-și poată arunca paltonul pe ea, întrebarea este: va continua să țină blocat postul de titular al catedrei de Fizică de la liceul Brukenthal, așa cum face de aproape 30 de ani, de când s-a cărat din profesorat?”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Klaus Iohannis vrea să candideze la șefia NATO

România a anunțat partenerii din NATO că intenționează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al organizației, au declarat surse politice pentru stiripesurse.ro.

Informația a fost anterior lansată de jurnaliști americani de la Bloomberg și WSJ.

„România i-a notificat pe ceilalți membri NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele său, Klaus Iohannis, drept candidat la funcția de secretar general al NATO, potrivit @nat_droz și @PeterMartin_PCM. Va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, scrie pe platforma X jurnalista Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă al publicației Bloomberg.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482