Finul lui Traian Băsescu, favorit pentru a deveni candidatul PSD-PNL la Capitală (Surse)

Liderii PSD și PNL s-au decis să vină cu un candidat comun la Primăria Capitalei, iar un nume tot mai vechiculat este cel al lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Acesta ar urma să candideze ca independent, susținut de ambele partide. Nașul de nuntă al lui Cîrstoiu este fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Citește și: Băsescu revine în forță, după problemele medicale: ‘Mi se rupe sufletul să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasaţi cu PSD’

Deocamdată, nu s-a luat o decizie și se vor efectua mai multe sondaje pentru a găsi cea mai bună variantă.

Atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL ar agrea varianta Cătălin Cîrstoiu, dar o decizie urmează să fie luată.

Cine este Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Florin Cîrstoiu este un medic ortoped român care ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând cu martie 2020. Acesta a mai ocupat această funcție între anii 2009 și 2016.

De asemenea, este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București începând cu anul 2016.

Cîrstoiu este căsătorit cu Monica Mihaela, medic ginecolog. Nașul lor de nuntă este fostul președinte al României Traian Băsescu, care l-a decorat pe Cîrstoiu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler în 2010.

Ciucă și Ciolacu vorbesc de un candidat comun

În conferința de presă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au explicat că se ia în calcul un candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei.

„În acest moment nu am ajuns să discutăm în detaliu. Și dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare. Ne interesează care e profilul candidatului în percepția alegătorilor”, a declarat Nicolae Ciucă.

„În următoarea perioadă, o să venim cu deciziile politice cele mai bune”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Cei doi lideri au evitat răspunsul la întrebarea cine are cele mai multe șanse să fie desemnat candidat dintre Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL). „Amândoi. 50% fiecare”, a răspuns, zâmbind, Ciolacu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482