Comasarea alegerilor se îndepărtează cu fiecare oră care trece

Dincolo de ziua de vineri, orice discuție despre comasarea alegerilor nu mai are rost, afirma, marți, liderul PNL Nicolae Ciucă. Și până la ora transmiterii acestei știri, o ședință a coaliției de guvernare nu a fost convocată.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întors în țară din vizita la Roma și prezidează ședința de Guvern, dar nu a stabilit cu liberalii nicio întâlnire pentru a relua discuțiile despre o comasare a alegerilor. Oricum, social-democrații spun că o comasare a alegerilor nu a fost ideea lor.

„Nu am stabilit nicio întâlnire. Dacă au nevoie, să ne caute ei să ne vedem”, a declarat o sursă din conducerea PSD, vineri, pentru Știripesurse.ro. În acest moment, social-democrații văd mai multe probleme (inclusiv tehnice) decât beneficii dacă se comasează alegerile.

O altă sursă, din conducerea PNL, ne-a declarat că în partid este „un grad mare de scepticism” că se mai poate schimba ceva în sensul în care coaliția de guvernare să decidă comasarea alegerilor. Scepticismul liberalilor vine pentru că, spun ei, PSD vrea o înțelegere pentru prezidențiale și în general pune condiții greu spre imposibil de acceptat.

Dacă ar dori să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare, coaliția este constrânsă de calendar, astfel încât o decizie în coaliție ar trebui să vină în acest weekend ca să mai poată fi pusă în practică.

Până la finalul zilei, PSD așteaptă o invitație, iar PNL se mai gândește.

Ambele partide se declară „pregătite 100%” să meargă pe varianta clasică a celor 5 runde electorale.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482