Aude voci!/ Este lovit de sindromul Mihaela, dragostea mea!

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, fost lider al PSD, a spus că Marcel Ciolacu și alți lideri PSD au fost la el în birou pentru a-l ruga să candideze la alegerile prezidențiale ca independent susținut de PSD. Cei de la PSD neagă vehement această discuție și chiar se amuză pe seama lui Mircea Geoană.

Deputatul PSD Marian Mina susține că Mircea Geoană aude voci și îi recomandă un consult de specialitate.

”După porecla care l-a consacrat, acum Geoană vrea să i se spună și Mitomanul.

Eu cred că dl. Geoană a fost victima escrocilor care sună lumea la telefon cu tot felul de promisiuni fantastice și dânsul s-a entuziasmat că îl pune cineva președinte.

Tu ai mai avut impresia și altădată ca ești președinte, Mircea Geoană! Și a durat trei secunde…

Dar, dacă auzi voci, să știi că remediul este altul și nu să umbli prin platourile de televiziune.”, scrie Marian Mina.

Sindromul Mihaela, dragostea mea!

De asemenea, deputatul Lucian Lungoci susține că Mircea Geoană suferă de sindromul ”Mihaela, dragostea mea!”.

”Sindromul „Mihaela, dragostea mea” lovește iar! Dl Geoană vede realitate acolo unde nu e! Ce trist că cineva care cândva aproape că a fost președintele țării coboară la nivelul uneia ca Șoșoacă și ajunge să inventeze întâlniri și conversații care n-au avut loc.

PSD va avea candidat la președinție. Asta e sigur! Și la fel de sigur este că respectiva candidatură va fi aprobată de congres, așa cum spune statutul nostru! Orice altceva e doar halucinație.

Teamă mi-e ca nu cumva această halucinație sa nu bântuie și vreun lider PNL care să repete zilele următoare că ar fi auzit voci de la PSD care îi șopteau comasssare, comasssare…”, spune deputatul.

Marcel Ciolacu, la fel de ironic

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis marți secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, că PSD nu poate susține un independent la prezidențiale, după ce Geoană a spus că Ciolacu și Mihai Tudose i-ar fi propus să candideze.

Reporter: I-ați cerut lui Mircea Geoană să candideze din partea PSD?

Marcel Ciolacu: După ce i-am propus dlui Geoană am plecat și am sunat-o pe dna Șoșoacă și i-am propus să fie premier (ironic, n.red.). Eu sunt președintele PSD și nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal, nu că nu o să propun, dar nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului.

Mircea Geoană: ei mi-au cerut să candidez

Mircea Geoană susține că Marcel Ciolacu și mai mulți lideri PSD i-au propus să fie candidat independent la prezidențiale, susținut de PSD.

„Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României.Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare – pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482