‘Până în acest moment, România a reuşit să îşi păstreze stabilitatea’

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, scrie marţi despre încercările de asasinare a unor personaje cunoscute din mediul politic din ultima perioadă, el afirmând că radicalizarea găseşte un spaţiu care să îi faciliteze creşterea dar că până în acest moment, România a reuşit să îşi păstreze stabilitatea.

”În ultimele două luni, am fost martorii a două încercări de asasinare a unor personaje cunoscute din mediul politic. Un lucru care iese în evidenţă, atunci când ne uităm la ţări precum SUA ori Slovacia, este gradul ridicat de polarizare a societăţii”, a scrie preşedintele PNL, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”linia de separaţie trece prin inima multor comunităţi sau chiar familii”.

”Un alt lucru este scăderea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului şi în reprezentanţii acestora. Din păcate, într-un asemenea climat social, radicalizarea găseşte un spaţiu care să îi faciliteze creşterea”, a subliniat liderul liberal. Ciucă afirmă că ”până în acest moment, România a reuşit să îşi păstreze stabilitatea”.

”Trebuie să continuăm să o apărăm, pentru că doar ea poate crea premisele dezvoltării ulterioare a ţării.Sunt mândru de faptul că am avut onoarea de a contribui la construirea stabilităţii României şi sunt pregătit să lucrez în continuare pentru a o păstra”, arată Ciucă.

Fostul președinte american Donald Trump a supraviețuit sâmbătă noapte unei tentative de atentat la un miting politic din Pennsylvania. În urmă cu două luni, prim-ministrul slovac Robert Fico a fost împușcat în urma unei tentative de asasinat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482