Guvernul adoptă strategia națională privind inteligența artificială

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va adopta strategia națională privind intelignța articială, prin intermediul căreia se va stabili modul în care vor fi atrase fonduri europene pentru dezvoltare.

”Adoptăm și strategia națională privind inteligența artificială. Este cadrul care va fundamenta finanțările europene dedicate introducerii tehnologiilor de ultimă generație. Sunt sigur că va exista un impact major în societate și în economie. Sper că și instituțiile de stat, în frunte cu ANAF-ul, vor folosi rapid și pe scară largă inteligența artificială în analize de risc, în licitațiile publice și în orice proces care presupune eficientizarea cheltuirii banului public.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Se adoptă strategia privind inteligența artificială

“Strategia Naţională în domeniul Inteligenţei Artificiale (SN-IA) are obiectivul de contribui la strategia României privind adoptarea tehnologiilor digitale în economie şi societate în condiţii de respectare a drepturilor omului şi de promovare a excelenţei şi încrederii în IA. SN-IA va sprijini administraţia publică centrală din România să susţină, în mod fundamentat, eforturile de standardizare, operaţionalizare şi reglementare a dezvoltării IA şi de potenţare a efectelor pozitive ale acesteia, va contribui decisiv la evidenţierea şi valorificarea potenţialului inovativ naţional în domeniul IA, precum şi la gestionarea riscurilor pe care le prezintă evoluţia IA. În egală măsură, strategia naţională va asigura o aliniere a demersurilor României cu direcţiile strategice la nivel european privind regulile comune aplicate serviciilor digitale”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482