Elena Lasconi a câștigat șefia USR cu 68% din voturi / UPDATE

Votul intern pentru alegerea noului preşedinte USR s-a închiat miercuri, la ora 12.00, după ce membrii partidului au avut la dispoziție două zile pentru a-și exprima preferințele.

UPDATE – Oficial: Elena Lasconi a obținut 68,14% din voturi (7.701 voturi), Radu Hossu a obținut 1.471 de voturi, Cristian Seidler  – 1.873 de voturi, iar Vasile Gabriel Filip – 310 voturi.

Știrea inițială:

Surse din partid au declarat pentru Știripesurse.ro că s-au înregistrat 11.333 de voturi, ceea ce înseamnă o prezență de aproximativ 45% la scrutinul intern pentru alegerea viitorului lider.

În partid se estimează că cel mai probabil alegerile interne au fost câștigate de Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024.

„Aripa Drulă – Moșteanu – Ghinea a boicotat alegerile interne”, mai spun sursele citate, acesta fiind unul dintre motivele prezenței scăzute la alegerile interne.

La precedentele alegeri din USR, fostul lider Cătălin Drulă a fost ales președinte al partidului, din primul tur, cu 12.967 voturi (71,3%). Prezența la vot a fost de 77,2%.

După numărarea voturilor și anunțarea noului președinte USR, partidul își va desemna sâmbătă, în Congres, candidatul la prezidențiale și noua componență a Biroului Național.

Au candidat la șefia USR Cristian Seidler, Elena Lasconi, Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482