VIDEO BREAKING PSD îi cere ministrului de Interne să emită HG cu data alegerilor prezidențiale, după blocajul din coaliție

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat marți, la sediul central al partidului, că liderii coaliției de guvernare nu s-au înțeles cu privire la data alegerilor prezidențiale și că social-democrații îl așteaptă în acest context în această săptămână pe ministrul liberal de Interne să înainteze spre adoptare HG în care să aleagă 15 sau 29 septembrie pentru primul tur al prezidențialelor.

„În februarie-martie s-a decis un calendar pentru tot anul electoral, dl Ciucă a înaintat data de 15 septembrie (pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, n.red.). Între timp, colegii liberali au venit săptămâna trecută cu o nouă propunere enunțată de dl Ciucă ca 29 septembrie să fie data primului tur al alegerilor. Din pacate, azi au fost încercări de modificare a acestor date. PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral pentru că nu candidăm singuri, trebuie să fie un calendar predictibil. În cursul săptămânii rămâne ca dl Predoiu, care are pe masă două HG, cu datele de 15 sau 29, fiind ministru PNL, să decidă care din aceste date sunt convenabile, noi facem concesia să acceptăm și data de 29”, a declarat Romașcanu.

El a adăugat că speră ca liberalii să aibă „onoare” și să respecte înțelegerile politice.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482