‘Vineri ar trebui să avem decizia asumată / E o chestiune de respect politic’

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, marți, la sediul central al partidului, că liderii coaliției de guvernare nu au ajuns la un acord privind data alegerilor prezidențiale și că până vineri ar trebui să existe o decizie asumată.

Întrebat de ce PSD nu vrea alegeri în luna noiembrie, cum ar vrea partenerii de coaliție și dacă există riscul de rupere al parteneriatului de guvernare, Romașcanu a răspuns că ‘nu cred că se va rupe această coaliție și responsabilitate asumată până la finalul ciclului electoral’. „Pentru noi, e important să ne menținem cuvântul dat. PSD a arătat că a câștigat alegerile, și le-a câștigat prima dată pe o prezență crescută la vot, nu avem emoții legate de electorat, dar în politică trebuie să respectăm calendarul asumat la începutul perioadei electorale“, a spus Romașcanu.

„Dacă ședința de guvern va fi vineri, sigur va trebui să fie această decizie (n.r. privind data alegerilor) asumată de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu“, a spus acesta.

Romașcanu (PSD): E o chestiune de respect politic

 

Întrebat dacă mai este valabilă varianta în care ar exista un tandem la președinție-guvernare între Nicolae Ciucă și Marcel  Ciolacu și dacă PSD ar accepta varianta ca PSD să susțină un candidat liberal la prezidențiale, secretarul de partid a afirmat că, acum „este pe masă varianta prin care candidatul PSD, care este pe primul loc în orice sondaj, să fie susținut de ambele partide ca un candidat comun“.

Întrebat de ce Marcel Ciolacu nu a vrut să-și asume momentan candidatura, Romașacanu a afirmat că este „o chestiune de respect politic“.  „Haideți să vedem ce se întâmplă. E o chestiune de respect politic să avem toate negocierile și discuțiile asumate în primăvară, confirmate, după care va veni și momentul deciziei alegerilor și candidatul. Ce a fost valabil în martie nu mai este valabil pe data 17 iunie și ce era valabil pe 17 iunie, nu mai este pe 25 iunie“, a subliniat Romașcanu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482