SURSE Ce va face Marcel Ciolacu, dacă Predoiu nu va respecta decizia Guvernului

Liderii PSD și PNL nu se înțeleg asupra datei alegerilor prezidențiale. PSD ar vrea ca alegerile să se desfășoare în septembrie, în timp ce liberalii ar dori să fie organizate în octombrie-noiembrie.

Cei de la PNL au apelat la ”arma” Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, cel care trebuie să emită Hotărârea de Guvern pentru data alegerilor prezidențiale. Practic, în acest moment Cătălin Predoiu este prins între ciocan și nicovală, între ordinul prim-ministrului și ordinul venit de la partid.

Conform surselor noastre, Marcel Ciolacu nu va da curs jocului PNL și nu-l va remania pe Cătălin Predoiu, chiar dacă acesta nu va respecta decizia Guvernului.

Marcel Ciolacu este conștient de haosul care s-ar isca, dacă l-ar remania pe Cătălin Predoiu și este conștient, de asemenea, că președintele Klaus Iohannis va intra în joc și nu va semna decretul privind remanierea.

Strategia lui Marcel Ciolacu va fi să-i lase pe liberali ”să se facă de râs”, pentru că în disperarea generată de faptul că nu-l pot duce pe Nicolae Ciucă în turul II vor tot încerca să negocieze data alegerilor, ceea ce îi va decredibiliza și mai mult în fața alegătorilor.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482