Liberalii, ademeniti cu o altă ofertă

Toate energiile de dreapta trebuie să se unească, în vederea alegerilor prezidențiale, spune, la RFI, președintele PMP, Eugen Tomac, după eșecul Alianței Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie. El afirmă că pentru a avea un candidat în turul al doilea, e nevoie de o coagulare a forțelor de dreapta.

Eugen Tomac vrea coagularea forțelor de dreapta, pentru alegerile prezidențiale din acest an.

„Realitatea este una singură: în România avem șansa să reușim în turul doi să mergem cu un candidat care să învingă stânga, doar dacă ne unim energiile. Din acest punct de vedere, este nevoie de o discuție extrem de serioasă și așezată, fără aroganțe, fără orgolii, ci pur și simplu privind realist spre acest obiectiv. Acesta a fost și obiectivul pentru care am creat Alianța Dreapta Unită”, spune el.

O șansă reală de a avea un președinte de dreapta

În opinia sa, „coalizarea forțelor de dreapta, fie sub această formulă pe care am gândit-o împreună cu președinții Drulă și Orban, fie într-un alt format, trebuie să fie soluția corectă, pentru a da țării o șansă reală de a avea un președinte de dreapta”.

„Pentru a avea șanse reale, un candidat de dreapta trebuie să adune în jurul său toate energiile”, încheie Tomac.

În acest timp, liderii PNL și PSD s-au reunit pentru a stabili data alegerilor prezidențiale, însă fără nicun rezultat. Inițial, într-0 ședință de coaliție care a avut loc în luna februarie, liderii PSD și PNL stabiliseră calendarul electoral, dar acum au apărut noi variante.

Mai multe detalii aici:

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482